Informatie

Wat is een transferpers?

Een transferpers, hittepers of drukpers is een pers waarmee verschillende producten bedrukt kunnen worden met uw gewenste opdruk. Zo worden transferpersen veelal gebruikt voor het bedrukken van textiel, keramiek, glas en zelfs hout! Uw ontwerp smelt dan als het ware op het product. 

Hoe kan ik bedrukken met een transferpers?
Hiervoor zijn een aantal opties. Een daarvan is flex en flock folie wat doormiddel van een snijplotter wordt uitgesneden en op uw opdruk wordt geperst. Dan is er ook nog transferpapier waar met een inkjet printer op wordt geprint, alvorens op uw product te bedrukken. Deze optie is zeker de goedkoopste, echter geeft dit het minst professionele resultaat. De derde optie is een sublimatie printer, dit is voornamelijk handig als u met veel verschillende kleuren gaat werken, voor meer informatie over sublimatie kunt u via de zoekbalk doorklikken. Als u benieuwd bent naar de werking van een transferpers kunt u bij een van onze persen de instructie video’s bekijken. 

Waarom een transferpers?

Sommige mensen gebruiken nog altijd een strijkijzer in plaats van een transferpers, helaas zal er hierdoor nooit genoeg druk en warmte geleverd worden, met een pers zorgt u ervoor dat uw opdruk niet los zal laten of kwaliteit zal verliezen. Tevens is een transferpers sneller te gebruiken, en zal het dus ook een hoop tijd besparen. Door een pers te gebruiken, zorg je ervoor dat het product niet loslaat of zijn kwaliteit verliest. 

Wat is sublimatie?

Een sublimatieprinter werkt niet hetzelfde als een normale printer. De sublimatie komt voort uit een chemisch proces waarbij een stof van vaste fase direct overgaat naar gasvormige fase, en dus de vloeibare fase overslaat. Voor bedrukking van producten smelt uw opdruk er als het ware in. Tijdens dit proces zijn er een aantal dingen cruciaal. Zo is er speciale inkt, papier en een kleurprofiel nodig om de mooiste opdrukken te kunnen garanderen. BudgetPers werkt hierbij samen met experts op het gebied van sublimatie, zo zijn de kleurprofielen gemaakt door kleurprofiel.com. Daarnaast is er gekozen voor het sublimatiepapier van Neenah Coldenhove, de Jetcol DHS wel te verstaan, wat een supersnelle overdracht tijd heeft van 50% minder t.o.v. andere sublimatiepapier soorten en ook nog eens 40% minder inkt gebruikt.  Het resultaat is een heldere, levendige full-colour print van hoge kwaliteit die daarnaast ook kras- en was bestendig is. 

Voordelen van sublimeren

De sublimatieprinter is in veel opzichten makkelijker te gebruiken dan een snijplotter, u hoeft niet elke kleur apart te plotten, maar print alle kleuren direct op het sublimatiepapier. Uw opdruk kan de direct in de coating van het product trekken met als grootste voordeel dat uw producten was en kras bestendig zijn! U kunt bijna alles bedrukken in allerlei kleuren met hoogwaardige kwaliteit, denk aan mokken, puzzels, sleutelhangers, maar ook kleding en andere items van textiel!

Nadelen van sublimeren

Bij het sublimeren moet u er wel rekening mee houden dat donkere artikelen niet te sublimeren zijn. Textiel bedrukken met sublimatie is echter wel mogelijk! Dit kan als de stof voor minimaal 65% uit polyester bestaat en licht gekleurd is. Wilt u toch donker gekleurde textiel bedrukken, dan kan dit met een snijplotter!

Wat is een snijplotter?

 Een snijplotter is een machine die verschillende materialen kan snijden. Waar een printer met inkt print gebruikt de plotter een mesje om dingen uit te snijden.  Met een snijplotter kunt u onder andere stickermateriaal, papier en allerlei transfer materialen snijden om bijvoorbeeld op textiel te persen, of voor reclame op busjes en auto’s. Met een snijplotter kunt u slechts een kleur per keer uitsnijden, maar bent u niet gelimiteerd in het bedrukken van textiel en kunt u dit op elke gewenste stof doen. Daarnaast wordt de snijplotter doorgaans enkel gebruikt voor het bedrukken van zachte substraten.