Informatie

Wat is een transferpers?

Een transferpers, hittepers of drukpers is een pers waarmee verschillende producten bedrukt kunnen worden met uw gewenste opdruk. Zo worden transferpersen veelal gebruikt voor het bedrukken van textiel, keramiek, glas en zelfs hout! Uw ontwerp smelt dan als het ware op het product. 

Hoe kan ik bedrukken met een transferpers?


Hiervoor zijn een aantal opties. Een daarvan is flex en flock folie wat doormiddel van een snijplotter wordt uitgesneden en op uw opdruk wordt geperst. Dan is er ook nog transferpapier waar met een inkjet printer op wordt geprint, alvorens op uw product te bedrukken. Deze optie is zeker de goedkoopste, echter geeft dit het minst professionele resultaat. De derde optie is een sublimatie printer, dit is voornamelijk handig als u met veel verschillende kleuren gaat werken, voor meer informatie over sublimatie kunt u via de zoekbalk doorklikken. Als u benieuwd bent naar de werking van een transferpers kunt u bij een van onze persen de instructie video’s bekijken. 

Waarom een transferpers?

Sommige mensen gebruiken nog altijd een strijkijzer in plaats van een transferpers, helaas zal er hierdoor nooit genoeg druk en warmte geleverd worden, met een pers zorgt u ervoor dat uw opdruk niet los zal laten of kwaliteit zal verliezen. Tevens is een transferpers sneller te gebruiken, en zal het dus ook een hoop tijd besparen. Door een pers te gebruiken, zorg je ervoor dat het product niet loslaat of zijn kwaliteit verliest.