TEXTIEL BEDRUKKEN

Je kunt op verschillende manieren textiel bedrukken, je kunt het uitbesteden of zelf aan de slag gaan. Wil je frequent textiel bedrukken dan ben je goedkoper uit als je een sublimatieprinter of transferpers aanschaft. Dit scheelt niet alleen in prijs, maar je hebt zelf het uiteindelijke ontwerp in de hand.

Voor het bedrukken van textiel heb je diverse technieken waar je uit kunt kiezen. Om meer inzicht te krijgen in welke machine bij jouw wensen aansluit, leggen we graag het een en ander voor je uit. Zodat jij straks de mooiste prints kan gaan bedrukken op T-shirts, tassen, hoodies en petten.

Textiel bedrukken in 1 of meerdere kleuren?

Voordat je aan de slag kunt gaan is het belangrijk om te bepalen hoe je ontwerp eruit komt te zien en hoe de kleuropbouw is. Wil je een print van 1 kleur of meerdere kleuren? Denk hierbij niet alleen aan het ontwerp voor nu, maar ook voor eventueel andere prints in de toekomst. Om textiel te bedrukken, heb je allereerst een uitgesneden print nodig. Een snijplotter kan je hierbij helpen. Het snijdt simpele designs van twee kleuren uit textielfolie. Voor meerdere kleuren snijd je iedere kleur apart, dit kost echter wel meer tijd. Vervolgens kun je met een transferpers de textielfolie aanbrengen op het product.

Wil je textiel bedrukken zonder dat je alles laag voor laag hoeft uit te snijden? Dan is een sublimatieprinter wellicht geschikt voor jou. Hiermee kun je de print in zijn geheel op het materiaal bedrukken. De opdruk trekt in het product waardoor het kras- en slijtvast is door de inkt die in de coating trekt. Een sublimatieprinter kun je naast het bedrukken van textiel ook gebruiken voor mokken, hout en puzzels mits ze een polyester coating bevatten. Een sublimatieprinter zorgt voor een full colour print, echter kun je dit alleen creëren als het textiel een lichte kleur betreft en uit minimaal 65% polyester bestaat.

transferpers kopen

Welke producten wil je naast textiel nog meer bedrukken?

Als je naast textiel ook producten van ander materiaal wilt bedrukken. Dan biedt Budgetpers een breed assortiment aan diverse mogelijkheden. Van een transferpers tot aan een sublimatieprinter. Bij ons vind je geheid de juiste machine om jouw ontwerp over te brengen. Een transferpers ook wel vaak een hittepers genoemd komt met veel voordelen.

Het is niet alleen toepasbaar voor veel materialen zoals petten, hout, tegels, glas en keramiek, maar je hoeft ook geen rekening te houden met de kleur van het product en of het een polyester coating bevat. In tegenstelling tot een sublimatieprinter.

Textiel bedrukken was nog nooit zo makkelijk

Textiel bedrukken is voor iedereen weggelegd, hierbij maakt het niks uit of je een professional bent of het voor het eerst gaat uitproberen. Het belangrijkste is dat je over de juiste machine en materialen beschikt, dan komt de rest vanzelf. Besluit je om voor een van onze hittepersen te gaan, dan raden wij je aan om een teflon kussen met mat erbij te bestellen. Dit zorgt er niet alleen voor dat textiel met knopen en ritsen lager komen te liggen, zodat de druk van de pers op het ontwerp en de ondergrond komt, maar hierdoor zal de machine ook niet snel beschadigen.

Heeft u vragen over een van onze producten of wil je graag advies? Neem dan gerust contact met ons op, we staan je graag te woord.

Kunnen we u nog ergens bij helpen?

Shopping Cart