wat is sublimatie

Wat is sublimatie?

Een sublimatieprinter werkt niet hetzelfde als een normale printer. De sublimatie komt voort uit een chemisch proces waarbij een stof van vaste fase direct overgaat naar gasvormige fase, en dus de vloeibare fase overslaat. Voor bedrukking van producten smelt uw opdruk er als het ware in. Tijdens dit proces zijn er een aantal dingen cruciaal. Zo is er speciale inkt, papier en een kleurprofiel nodig om de mooiste opdrukken te kunnen garanderen. BudgetPers werkt hierbij samen met experts op het gebied van sublimatie, zo zijn de kleurprofielen gemaakt door kleurprofiel.com. Daarnaast is er gekozen voor het sublimatiepapier van Neenah Coldenhove, de Jetcol DHS wel te verstaan, wat een supersnelle overdracht tijd heeft van 50% minder t.o.v. andere sublimatiepapier soorten en ook nog eens 40% minder inkt gebruikt.  Het resultaat is een heldere, levendige full-colour print van hoge kwaliteit die daarnaast ook kras- en was bestendig is. 

Voordelen van sublimeren

De sublimatieprinter is in veel opzichten makkelijker te gebruiken dan een snijplotter, u hoeft niet elke kleur apart te plotten, maar print alle kleuren direct op het sublimatiepapier. Uw opdruk kan de direct in de coating van het product trekken met als grootste voordeel dat uw producten was en kras bestendig zijn! U kunt bijna alles bedrukken in allerlei kleuren met hoogwaardige kwaliteit, denk aan mokken, puzzels, sleutelhangers, maar ook kleding en andere items van textiel!

Nadelen van sublimeren

Bij het sublimeren moet u er wel rekening mee houden dat donkere artikelen niet te sublimeren zijn. Textiel bedrukken met sublimatie is echter wel mogelijk! Dit kan als de stof voor minimaal 65% uit polyester bestaat en licht gekleurd is. Wilt u toch donker gekleurde textiel bedrukken, dan kan dit met een snijplotter!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart