Zelf t-shirt bedrukken? Dit heb je nodig

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default”][et_pb_text _builder_version=”4.8.1″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Wanneer je een eigen textieldrukkerij starten wilt, begint aan een nieuwe hobby of je eigen kledingbedrijf gaat opzetten heb je verschillende mogelijkheden en opties met welke technieken je wilt gaan werken. In dit blog vertellen we je alles over de mogelijkheden om zelf een t-shirt te bedrukken met een transferpers.

Start je eigen textieldrukkerij

Start je een textieldrukkerij, wil je kleding bedrukken voor je bedrijf of sportclub? De afgelopen jaren is dit goed mogelijk geworden door compacte en slimme machines die je hiermee helpen.

Met de juiste merken en producten kan de kleding erg professioneel bedrukt worden. Zelfs zo goed dat het duurzaam en rekbaar blijft. Ook fijn: afhankelijk van stof van de kleding is kleding die bedrukt wordt tot wel 60 graden te wassen.

Als je start met het zelf bedrukken van textiel is het ontzettend belangrijk om goed voorbereid je keuze te maken qua producten en materialen. Door de techniek te kiezen die bij jou past ga je jouw eerste projecten met vertrouwen tegemoet. Zo worden jouw eerste projecten een stuk makkelijker.

Stel jezelf deze vragen:

  1. Hoeveel t-shirts ga je zelf bedrukken?
  2. Ga je als hobby bedrukken of professioneel aan de slag?
  3. Wil je enkele kleuren drukken of ga je voor fullcolour bedrukkingen?

transferpers

 

T-shirt bedrukken met een transferpers

 Zelf een t-shirt bedrukken, tassen bedrukken, sportkleding bedrukken, het kan allemaal met een transferpers. Bij Budgetpers.nl ben je aan het juiste adres voor onder andere transferpersen, snijplotters, teflon kussens, flex en flockfolie en sublimatieprinters.

T-shirt bedrukken met Flex en Flockfolie

Textiel bedrukken met een flex en flockfolie is een goede keuze. Onze eenvoudig te verwerken textiel-flex is de perfecte keuze wanneer je textiel wilt beletteren of tekeningen wilt drukken. Verkrijgbaar in zowel wit en zwart en heeft een lengte van maar liefst 2 meter met een breedte van 61 centimeter.

Textiel bedrukken met teflon kussens

Ben je van plan textiel te bedrukken met naden, knopen of ritsen? Dan doe je er goed aan om hierbij een teflon kussen te gebruiken. De flex en flockfolie en andere transferproducten kunnen gemakkelijk loslaten wanneer er textiel bedrukt moet worden met naden, knopen en ritsen. Met een teflon kussen zal je dit niet gebeuren! Door het persvlak te verhogen met een kussen komen de naden, ritsen en knopen namelijk lager te liggen dan het drukvlak en zullen niet meer in de weg zitten. Een accessoire die je niet kunt missen dus!

Flex en flockolie strijken

Nu denk je misschien dat je flexfolie en flockfolie misschien ook wel aan kunt brengen met een strijkijzer. Dit raden wij ten zeerste af! Dit omdat flex en flockfolie met een strijkijzer niet goed bedrukt kan worden. Om te bedrukken zijn de tijd, temperatuur en de druk erg belangrijk. Alle drie deze punten zijn niet controleerbaar. Dit gaat de kwaliteit van het bedrukken dus niet ten goede. Om een goede kwaliteit te kunnen garanderen is ons advies: gebruik hier altijd een transferpers voor!

Heb je nog vragen over het bedrukken van kleding? Dan kun je ons altijd om advies vragen! Neem hiervoor contact met ons op.

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart